Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

IMDb 250 Son Filmler

04:47 Oblomovun Kedisi 0 Comments Category :

IMDb 250 listesine 2013 yılından itibaren girmiş, oldukça kaliteli yapımlar var. Son dönemin en çok beğenilen filmleri, mutlaka görülmesi gereken ödüllü yapımlar listede göze çarpıyor. IMDb listesinin zirvesine şimdilik çıkamasalar da önümüzdeki günlerde listedeki sıralamaların değişeceği açık... İşte son yılların en çok ilgi uyandıran filmleri:

The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli)  



Son yılların en gözde oteli. Karşımızda tüm görkemiyle Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli var. Wes Anderson'un Moonrise Kingdom filminden sonra imza attığı bu yapım, uzun süre tüm film listelerinde ilk sıralardaki yerini kimseye kaptırmayacak gibi. Bu durumda elbette çarpıcı sanat yönetiminin ve senaryonun payı büyük ancak Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Bill Murray, Jude Law, Edward Norton, Léa Seydoux ve Owen Wilson gibi yıldız isimlerin perforsmanlarının da filme çok şey kattığı gerçek.

Interstellar (Yıldızlararası)


Son yılların en çok konuşulan filmlerinden biri olan Interstellar, ünlü yönetmen Christopher Nolan imzası taşıyor. Filmin esin kaynağı  Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisi. Senaryosunda  Jonathan Nolan, Christopher Nolan isimlerini gördüğümüz yapımın yıldızları arasında Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain  var. Özellikle bilimkurgu sevenlerin kaçırmaması gerek.

Whiplash 




Müzik aşkımı, iflah olmaz bir hırsın yansıması çok tartışmalı ama gişelerde fırtına gibi esti. Oscar yarışında da IMDb listelerinde de hiç geri plan kalmayı sevmeyen bu yapımın yönetmeni, aynı zamanda filmin senaristi de olan Damien Chazelle. Oyunculuk performanslarında ise efsane oyuncu Miles Teller ile genç baterist rolünde izlediğimiz Genç bateristin döktürüyor.

 The Hunt (Onur Savaşı )




 Cannes Film Festivali'nde oldukça beğenilen The Hunt , Thomas Vinterberg'in ödüle doymayan yapımlarından. Üç dalda  Altın Palmiye'yi kucaklayan yapımda, bu aralar adını sıkça duymaya başladığımız Mads Mikkelsen 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görülmüştü.


The Wolf of Wall Street (Para Avcısı )




Borsanın acımasız dünyasında, borsanın kurallarındna bile acımasız bir adamın hayatına tanıklık etmeye hazırsanız, sizi çok renkli bir hayat ötküsü bekliyor. Amerikan borsasında komisyoncu olan Jordan Belfort'un biyografisinden uyarlanan, 100 milyon dolar bütçeyle çekilen yapımın yönetmeni Martin Scorcese'. Filmin başrolünde Leonardo DiCaprio karşımızda, rol arkadaşları ise Jonah Hill, Kyle Chandler ve Jean Dujardin var.

Ve diğer yapımlar

Gone Girl

Rush

12 Years a Slave

Boyhood

Guardians of the Galaxy

The Imitation Game

X-Men: Days of Future Past

Kingsman: The Secret Service

Prisoners

RELATED POSTS

0 yorum